Επενδύσεις στην μαρίνα Βουλιαγμένης

Επενδύσεις στην μαρίνα Βουλιαγμένης

  Επενδύσεις στην μαρίνα Βουλιαγμένης

Εγκρίθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση οι περιβαλλοντικοί  όροι στη μαρίνα Βουλιαγμένης η οποία βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της χερσονήσου του Λαιμού Βουλιαγμένης.

Ο σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει 59 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μεγάλου μεγέθους (super και mega-yachts).

Όσον αφορά την θαλάσσια ζώνη, προτεραιότητα αποτελεί η ανακατασκευή  και επέκταση του προσήνεμου μώλου, η ανακατασκευή/αναδιάταξη των δυτικών παραλιακών κρηπιδωμάτων και των κρηπιδωμάτων του υπήνεμου μώλου, η επέκταση του υπήνεμου μώλου, η τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων, καθώς και οι βυθοκορήσεις για την εξασφάλιση του αναγκαίου ωφέλιμου βάθους.

Η διαμόρφωση ελικοδρομίου επίσης έχει εγκριθεί έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες μετακίνησης των ιδιοκτητών και επιβαινόντων στα σκάφη.

Για τους πεζούς και τα ελαφρά οχήματα αποκλειστικά θα υπάρξει μια υπόγεια σύνδεση η οποία ταυτόχρονα θα είναι συνδεδεμένη με το ξενοδοχείο ‘’Αστέρας Βουλιαγμένης’’.

Σχετικά με τον χώρο στάθμευσης των οχημάτων προβλέπονται  410 θέσεις σε ένα χώρο συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ. Οι 27 θέσεις είναι για άτομα μειωμένης κινητικότητας και 22 για ελαφρά οχήματα (golf carts).

Το χερσαίο τμήμα της μαρίνας χωρίζεται σε

4 οικοδομικά τετράγωνα (Ο.Τ.)

– Διοικητικό κέντρο μαρίνας:

Περιλαμβάνει το κτίριο διοίκησης, το λιμεναρχείο, το τελωνείο, το ιατρείο, τον πύργο ελέγχου, τα γραφεία, τους χώρους  υγιεινής (συμπεριλαμβανομένων WC, ντους, πλυντηρίων) καθώς και τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις (σχολή ιστιοπλοΐας) και το παρεκκλήσι.

-Υποδομές εστίασης, αναψυχής και εμπορικά καταστήματα:

Στο δεύτερο οικοδομικό τετράγωνο περιλαμβάνονται καταστήματα παροχής υπηρεσιών, εμπορικά καταστήματα, (συμπεριλαμβανομένου mini market, τράπεζα, τουριστικό πρακτορείο, πώληση/ενοικίαση ναυτιλιακών ειδών/σκαφών/αυτοκινήτων), χώρους εστίασης (αναψυκτήρια, εστιατόρια), γραφεία, καθώς και υπαίθριους χώρους αναψυχής.

– Εντευκτήριο/λέσχη (yacht club):

Εστιατόρια, αναψυκτήρια, εμπορικά καταστήματα και γραφεία προβλέπονται για αυτό το οικοδομικό τετράγωνο καθώς και μια πλατεία μικρού μεγέθους.

-Υποδομές για σκάφη:

Πρόκειται για υποδομές οι οποίες έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών και επιβαινόντων στα σκάφη.

 

Blog

μαρίνα βουλιαγμένης

Comments are disabled.

    Instant Pricing