Προέχει η ασφάλεια

 1. Για τις πτήσεις, να ντύνεστε με σφιχτά πλεγμένες φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι, το ντένιμ, το δέρμα ή το μαλλί.
 2. Να αποφεύγετε ρούχα που σας περιορίζουν και συνθετικές ίνες. Καλύψτε όσο μεγαλύτερο μέρος του σώματός σας γίνεται.
 3. Εάν έχετε αμφιβολία, βάλτε στη βαλίτσα σας μαύρα ρούχα. Συνδυάζονται εύκολα και κρύβουν τους λεκέδες.
 4. Μειώστε στο ελάχιστο δυνατό τα μεταλλικά αντικείμενα που φοράτε, ώστε να μην χτυπήσει ο ανιχνευτής μετάλλων. Τα μεταλλικά αντικείμενα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι ζώνες, οι μπρελόκ κλειδιών κ.λπ.
 5. Τα παπούτσια θα πρέπει να είναι με χαμηλά τακούνια και δεμένα τα κορδόνια, από δέρμα ή καραβόπανο. Δεν πρέπει να είναι από νάιλον, να έχουν ψηλά τακούνια ή να είναι παντοφλέ.
 6. Να φοράτε ένα λουράκι ασφαλείας για τα γυαλιά και να έχετε πάντα ένα εφεδρικό ζευγάρι γυαλιών ή φακών επαφής, καθώς και τα φάρμακά σας στη χειραποσκευή σας.
 7. Να έχετε έναν μικρό φακό μαζί σας.
 8. Πάρτε μαζί σας ένα κιτ με τα απαραίτητα, υγρά μαντηλάκια, υλικό ανάγνωσης, σνακ και το χρονοδιάγραμμα της πτήσης σας.
 9. Πάρτε ένα αντίγραφο των συνταγών εάν χρειαστεί να αλλάξετε τα γυαλιά ή τα φάρμακά σας.
 10. Πάρτε μαζί σας μια λίστα με την ομάδα αίματός σας, τυχόν αλλεργίες, ιατρικές παθήσεις και ειδικές ανάγκες.
 11. Μην βάζετε ευαίσθητες ή ιδιωτικές πληροφορίες στην παραδιδόμενη αποσκευή. Βάλτε το υλικό σε διπλό φάκελο και κρατάτε το πάνω σας.
 12. Βάλτε καρτελάκι στις αποσκευές σας, και μέσα και έξω, με την επαγγελματική σας διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου.
 13. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο αποστολής μ των βαριών αντικειμένων με φορτωτική στον προορισμό σας
 14. Αναζητήστε μια συνοπτική ενημέρωση πριν από την πτήση και καθορίστε ποιες ειδικές προφυλάξεις ασφαλείας θα έπρεπε να πάρετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
 15. Κάντε έρευνα για τη χώρα που θα επισκεφθείτε. Συμβουλευθείτε το Υπουργείο Εξωτερικών, την Προξενική Υπηρεσία και το Τελωνείο για να δείτε εάν υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις.
 16. Ζητήστε λίστα που να περιγράφει τους τελειωνειακούς περιορισμούς ή τα απαγορευμένα υλικά από την πρεσβεία της χώρας που θα επισκεφθείτε.
 17. Μάθετε τα βασικά σχετικά με την ιστορία, την κουλτούρα, τους νόμους, τις συνήθειες και την γλώσσα της χώρας προορισμού. Για παράδειγμα, το σήμα του ΟΚ που γίνεται όταν σχηματίζετε έναν κύκλο με τον αντίχειρα και τον δείκτη, θεωρείται τρομερά αισχρό στην Ισπανία και τη Βραζιλία. Στην Ιαπωνία, η κίνηση του χεριού λέει στον ταμία ότι θέλετε τα ρέστα σας σε νομίσματα. Ενημερωθείτε.
 18. Πάρτε μαζί σας το διεθνές έγγραφο καταγραφής εμβολιασμών, σε περίπτωση που χρειαστεί.
 19. Μην δημοσιοποιείτε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Αφήστε το δρομολόγιο του ταξιδιού σας στο γραφείο και σε κάποιον συγγενή ή φίλο.
 20. Ενημερώστε όλους τους ενδιαφερόμενους για τις αλλαγές στα ταξιδιωτικά σας σχέδια, εάν προκύψουν.
 21. Κάντε φωτοτυπίες του διαβατηρίου σας, της βίζας και άλλων σημαντικών εγγράφων. Βάλτε αντίγραφα στη χειραποσκευή και την παραδιδόμενη αποσκευή, και αφήστε ένα στο σπίτι και το γραφείο.
 22. Όταν ταξιδεύετε με κάποιον, πάντα να χρησιμοποιείτε το σύστημα αλληλοϋποστήριξης από την έναρξη του ταξιδιού σας έως το τέλος.

OUR PARTNERS

  Instant Pricing