Θρησκευτικός τουρισμός

Τον Αύγουστο ολα τα Ελληνικά νησιά είναι γεμάτα απο κόσμο,που θέλει να περάσει τις διακοπές του στα πολύχρωμα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.Είναι επίσης ο μήνας μίας απο τις μεγαλύτερες Χρηστιανικές εορτές.Η ονομαστική εορτή της Παναγίας γιορτάζεται παντού στην Ελλάδα,σε κάθε νησί,σε κάθε γωνια της.Μοναστήρια και εκκλησίες αφοσιωμένες στην Παναγία διοργανώνουν εορτές.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών, επισκέπτες από όλη τη χώρα και τον κόσμο έρχονται στην Ελλάδα για να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμό των νησιών. Ο Αύγουστος είναι επίσης ο μήνας μιας από τις μεγαλύτερες εορταστικές εκδηλώσεις για Έλληνες Ορθόδοξους πιστούς.

Στις 15 Αυγούστου, η θρησκευτική γιορτή, γνωστή ως Κοίμηση της Θεοτόκου, απαιτεί ειδική γιορτή σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μοναστήρια, εκκλησίες και ξωκλήσια που έχουν αφιερωθεί στην Παναγία είναι έτοιμα να δεχτούν επισκέπτες για τα ειδικά θρησκευτικά τους γεγονότα.

Στις παρακάτω θέσεις θα βρείτε ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν τις τοπικές ελληνικές παραδόσεις της γιορτής της Παναγίας.

Άγιον  Όρος

Το Άγιον Όρος επίσης σημαίνει άγιο βουνό. Αυτό το γραφικό βουνό βρίσκεται στη χερσόνησο της βόρειας Ελλάδας κοντά στη Θεσσαλονίκη. Αν και είναι χερσαία, το Άγιον Όρος είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο. Ακόμη περισσότερο λόγος να σχεδιάσετε κάτι ξεχωριστό και να πάρετε μια πτήση για να δείτε αυτό το μοναδικό, ιερό προορισμό από τον ουρανό.

Διαβάστε περισσότερα

 

Mount Athos

Μετέωρα

medium_meteora_1

Το όνομα αυτού του ιερού τόπου μεταφράζεται σε “μέσον του ουρανού”, “αιωρούμενο στον αέρα” ή “στους ουρανούς επάνω”. Εκτείνονται πάνω από αυτό το συναρπαστικό συγκρότημα ορθόδοξων μοναστηριών που είναι εκπληκτικά χτισμένα πάνω από πανύψηλους πέτρινους πυλώνες – είναι μια εμπειρία που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ισχυριστούν.

Διαβάστε περισσότερα

Αμοργός

Η Αμοργός είναι ένας ειδικός προορισμός για να ζήσετε από τον ουρανό. Βρίσκεται στο ανατολικότερα των Κυκλάδων, είναι γνωστό για το μοναδικό μοναστήρι του – ένα αριστούργημα χτισμένο ψηλά στους βράχους του.

Διαβάστε περισσότερα

medium_amorgos_ekklisia_2

Φολέγανδρος

Church of Panagia Folegandros

Παρόλο που βρίσκεται πολύ κοντά στις Κυκλάδες, το Φολέγανδρο έχει καταφέρει να κρατήσει μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Μια περιοδεία ελικοπτέρων ανοίγει εκπληκτική θέα από ψηλά στις απομονωμένες παραλίες της, στο βραχώδες τοπίο της και στους δρόμους του γραφικού ασβεστωμένου χωριού της.

Διαβάστε περισσότερα

Σίφνος

Ένα νησί με περισσότερες από 200 εκκλησίες, η Σίφνος διαθέτει πολλούς ναούς, αφιερωμένους στη μητέρα του νηπίου Ιησού. Αυτές οι ασβεστωμένες εκκλησίες διασκορπίζονται στο τοπίο του νησιού και φτάνουν στα παραθαλάσσια χωριά του.

Διαβάστε περισσότερα

sifnos_pilgrimage

Τήνος

Tinos Pilgrimage

Η Τήνος είναι ένα γοητευτικό, γοητευτικό νησί που είναι ξεχωριστό για εκείνους της ελληνικής ορθόδοξης πίστης. Οι Έλληνες προσκυνητές ταξιδεύουν στο κυκλαδικό νησί δύο φορές το χρόνο, στις 25 Μαρτίου και στις 15 Αυγούστου. Το ταξίδι τους περιλαμβάνει μια επίσκεψη στη διάσημη εκκλησία της Παναγίας Μεγαλοχωρίου. Με τις επιθυμίες στις καρδιές τους, κάνουν το δρόμο τους, μερικοί από το λιμάνι, με την ελπίδα να εκπληρωθούν οι όρκοι τους και να αναζητήσουν άνεση.

Διαβάστε περισσότερα

    Instant Pricing