Διαδικασία έγκρισης πτήσεων έκτακτης ανάγκης λόγω της κρίσης.


Λόγω της παγκόσμιας κρίσης-πανδημίας κορονοϊού η διαδικασία που θα ακολουθείται για την έγκριση εκτάκτων πτήσεων από/προς Ελληνικούς Αερολιμένες (επαναπατρισμού/repatriation, νοσοκομειακές/ambulance,ανάπαυση πληρωμάτων/crewrest, τεχνικές πτήσεις για ανεφοδιασμό/technical flights κλπ ) έχει ως εξής:

1. Οι ενδιαφερόμενοι-αιτούντες (αεροπορικές Εταιρείες και οι Αντιπρόσωποί τους) όταν:

α) πρόκειται για πτήσεις επαναπατρισμού, θα υποβάλλουν το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών στην ηλεκτρονική Διεύθυνση kt@mfa.gr (τηλ. 210 3681730) και στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική Διεύθυνση tarazonas_dimitris@hotmail.com.

β) πρόκειται για οποιαδήποτε άλλη πτήση θα υποβάλλουν το σχετικό αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασίας στην ηλεκτρονική διέυθυνση tarazonas_dimitris@hotmail.com (τηλ. 6974890620 και 2131510100).

2) Εφ όσον εξασφαλιστεί η σχετική άδεια, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν το αίτημά τους μαζί με την άδεια στην ΟΦΕ (Ομάδα Επιφυλακής & Επαγρύπνησης) για να δοθεί η έγκριση της πτήσης από πλευράς ΥΠΑ. Οι υπάλληλοι που έχουν βάρδια θα επικοινωνούν με το Διοικητή της ΥΠΑ κ. Δριτσάκο στα τηλέφωνα 6944306372 και 6984616489 και αφού πραγματοποιηθεί η συννενόηση θα χορηγούν την έγκριση ή θα απορρίπτουν το αίτημα.

3. Η έγκριση θα αποστέλλεται στον αιτούντα-ενδιαφερόμενο ηλεκτρονικά και θα κοινοποιείται στους εξής αποδέκτες
– Αντίστοιχο αερολιμένα
– KEN/AΘM (acc@hcaa.gr)
– KENA (kena.htaf@haf.gr)
– Δ/ΥΠΑ (governor@hcaa.gr)
– Υ/ΥΠΑ κ. Ταμπακίδη (deputygovan@hcaa.gr )

 

Πηγή: 

Blog

Comments are disabled.

    Instant Pricing