Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί να επιλέξει κάποιος ναυλωμένες πτήσεις;

Οι ναυλωμένες πτήσεις προσφέρουν ευκολία, ιδιωτικότητα και ευελιξία, σε αντίθεση με τις εμπορικές πτήσεις.

Τα ναυλωμένα αεροπορικά ταξίδια είναι η πλέον οικονομική και αποδοτική λύση για επαγγελματικά ταξίδια, ταξίδια αναψυχής ή μεταφορές έκτακτης ανάγκης. Μπορεί να είστε οργανωτής επαγγελματικών ταξιδιών και να προσπαθείτε να μεταφέρετε οκτώ στελέχη από τη Ρώμη στην Αθήνα με όσο το δυνατόν λιγότερο χαμένο χρόνο. Μπορεί να είστε επαγγελματίας της υγείας και να προσπαθείτε να βρείτε έναν τρόπο για να μεταφέρετε έναν πολύ άρρωστο ασθενή από ένα νοσοκομείο σε ένα άλλο. Μπορεί να είστε σε διακοπές και αναζητάτε τον πιο βολικό, άνετο και γρήγορο τρόπο για να ταξιδέψετε με την οικογένειά σας από την Αθήνα στην Κρήτη. Όποιες και αν είναι οι προτεραιότητές σας ή οι ανάγκες σας σε μια δεδομένη στιγμή, επιλέξτε τις ναυλωμένες πτήσεις για να οργανώσετε το ταξίδι σας σύμφωνα με τις ανάγκες και το πρόγραμμά σας.

Τροφοδοσία

Η τροφοδοσία είναι παροχή, που συμπεριλαμβάνεται στις ναυλωμένες πτήσεις, οι οποίες διαρκούν περισσότερο από μία ώρα. Τα καλύτερα εξοπλισμένα και μεγαλύτερα τζετ μπορούν να συμπεριλάβουν μαγείρεμα εν πτήσει. Ωστόσο, τα αεροσκάφη με χωρητικότητα μικρότερη των 10 θέσεων δεν είναι εξοπλισμένα για να παράσχουν υπηρεσίες μαγειρέματος.

Με εκ των προτέρων ενημέρωση και συντονισμό, υπάρχει δυνατότητα για υπηρεσίες τροφοδοσίας, οι οποίες κυμαίνονται από ποτά και κουλούρια έως καφέ, ντόνατ και άλλα. Όσο το αεροσκάφος σας «ανήκει», μπορείτε να ζητήσετε κάτι ιδιαίτερο.

Συμβουλή: Θα πρέπει να ξέρετε πως είτε η αεροπορική εταιρεία είτε ο διαμεσολαβητής της ναύλωσης μπορεί να σας βοηθήσει να διαλέξετε και να συνεννοηθείτε με μια ποιοτική υπηρεσία τροφοδοσίας εν πτήσει

Να έχετε υπόψη ότι η μεταφορά φαγητού σε ένα αεροπλάνο ενέχει κινδύνους για την υγεία. Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν περάσει ώρες από την προετοιμασία του φαγητού μέχρι την μεταφορά στο αεροσκάφος και την αναθέρμανση. Αυτό σημαίνει ότι κάποια γεύματα μπορεί να χαλάσουν και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο των επιβατών όσο και του πληρώματος. Εάν σχεδιάζετε να πάρετε φαγητό από το αγαπημένο σας εστιατόριο, ενημερώστε τους ότι δεν θα το καταναλώσετε αμέσως, ώστε να μπορέσει ο σεφ να σχεδιάσει και να συσκευάσει το γεύμα σας καταλλήλως.

Ο αερομεταφορέας ή ο διαμεσολαβητής ναύλωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη υπηρεσία τροφοδοσίας εν πτήσει. Οι υπηρεσίες τροφοδοσίας παρέχουν ποιοτικά γεύματα, αλλά φροντίστε να ενημερωθούν για ενδεχόμενους διατροφικούς περιορισμούς.

Οι σύγχρονες εταιρείες τροφοδοσίας εν πτήσει παρέχουν υπηρεσίες οργάνωσης εκδηλώσεων. Εάν πραγματοποιείτε ένα ιδιαίτερο ταξίδι είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, μπορείτε, π.χ., να ζητήσετε ιδέες, που θα κάνουν την εμπειρία της πτήσης σας μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων, που έχετε οργανώσει στον προορισμό σας. Μπορείτε να παραγγείλετε εκ των προτέρων τούρτες γενεθλίων, ειδικά γεύματα και στολισμούς, ώστε να είναι έτοιμα για το ταξίδι σας. Με λίγο δημιουργικό σχεδιασμό, δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε να φτάσετε στον προορισμό σας για να ξεκινήσει ο ιδιαίτερος εορτασμός σας. Μπορεί να αρχίσει την στιγμή που θα επιβιβαστείτε στην ναυλωμένη πτήση.

Υπηρεσίες τροφοδοσίας ναυλωμένων πτήσεων που συνιστούμε: Air Chef και Canonica

Επίγεια μεταφορά

Εάν πετάτε σε ένα αεροδρόμιο με το οποίο δεν είστε εξοικειωμένοι ή είναι νέο για εσάς, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κανονίσετε την επίγεια μεταφορά σας εκ των προτέρων. Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο στο αεροσκάφος για να συντονίσετε την έγκαιρη παραλαβή σας στο αεροδρόμιο και να εξοικονομήσετε χρόνο. Όταν προσγειωθείτε, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες μεταφοράς με ταξί ή αυτοκίνητο. Η οργάνωση της επίγειας μεταφοράς εκ των προτέρων σας γλυτώνει από το άγχος και την ταλαιπωρία.

Συμβουλή: Εάν ταξιδεύετε ως γκρουπ, μια λιμουζίνα είναι ένας πολυτελής τρόπος για τη μετακίνησή σας.

Στα κυριότερα μητροπολιτικά αεροδρόμια, εθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς μεταξύ των τερματικών σταθμών ιδιωτικής αεροπορίας και της κεντρικής εγκατάστασης της υπηρεσίας ενοικίασης αυτοκινήτων. Πολλές φορές, ο υπάλληλός τους θα έχει φέρει τα αυτοκίνητα στον τερματικό σταθμό. Για να διασφαλίσετε τη διαθεσιμότητα, υποβάλετε το αίτημά σας εκ των προτέρων.

Οι λιμουζίνες είναι μια άλλη επιλογή για τις ανάγκες της επίγειας μεταφοράς σας. Είναι ένας πολυτελής τρόπος μετακίνησης, ειδικά όταν πρόκειται για ομαδικά ταξίδια. Οι λιμουζίνες συχνά αποδεικνύονται μια σπουδαία επιλογή για την μετακίνηση ενός γκρουπ μαζί σε ένα όχημα. Ταξιδεύετε μόνος/η, αλλά προτιμάτε να μετακινηθείτε με στιλ; Πραγματοποιήστε κράτηση για μια λιμουζίνα εκ των προτέρων.

Τιμολόγηση και πληρωμή

Όταν σκέφτεστε την τιμή της ναυλωμένης πτήσης σας, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κάποια κριτήρια. Πόσοι επιβάτες ταξιδεύουν; Με ποιον τρόπο συγκρίνεται το συνολικό κόστος με άλλες μορφές ταξιδιού; Τι εξοικονομείτε σε θέματα χρόνου, καταλύματος, χερσαίας μεταφοράς και πιθανών επιχειρηματικών ευκαιριών; Οι ναυλωμένες πτήσεις προσφέρουν ταχεία μεταφορά με ασύγκριτη ευκολία και εξυπηρέτηση. Όταν πρέπει να φτάσετε σε έναν προορισμό έγκαιρα και βάσει του προγράμματός σας ή όταν βιάζεστε, οι ναυλωμένες πτήσεις αξίζουν και το τελευταίο σεντ που θα δαπανήσετε.

Οι ναυλωμένες πτήσεις προσφέρουν ταχεία μεταφορά με ασύγκριτη ευκολία και εξυπηρέτηση.

Τα αεροσκάφη συνήθως ναυλώνονται με την ώρα. Οι τιμές ποικίλουν βάσει πολλών παραγόντων. Οι ωριαίες τιμές διαμορφώνονται βάσει του χρόνου κατά τον οποίο το αεροσκάφος βρίσκεται πραγματικά στον αέρα. Ο ισχυρός ούριος άνεμος μειώνει το κόστος. Οι καθυστερήσεις της εναέριας κυκλοφορίας, οι καταστάσεις αναμονής και ο παρακάμψεις κατά τη διαδρομή αυξάνουν το κόστος. Κάποιοι αερομεταφορείς και διαμεσολαβητές ναύλωσης χρεώνουν βάσει σταθερής προσφοράς και δεν αλλάζουν την τιμή αυτή ανεξάρτητα από τον πραγματικό χρόνο πτήσης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την μέθοδο που θα χρησιμοποιήσει ο επαγγελματίας των ναυλωμένων πτήσεων για να σας κάνει προσφορά και να κοστολογήσει την πτήση σας.

Πολλοί αερομεταφορείς προσπαθούν να κάνουν την κοστολόγησή τους πιο ελκυστική χρεώνοντας με βάση την απόσταση και όχι την πραγματική διάρκεια του ταξιδιού. Κάποιοι προκρίνουν αυτή τη διάρκεια χρεώνοντας για τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς επεκτείνεται από τις αναμενόμενες παρακάμψεις. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος ένας επιβάτης να ελέγξει αυτή την απόσταση, οπότε αυτή η μορφή κοστολόγησης γίνεται ανακριβής. Η μονάδα (δηλ. η απόσταση) δεν μπορεί να μετρηθεί.

Οι περισσότερες χρεώσεις μονάδας τιμής, είτε είναι ωριαίες είτε βασίζονται στην απόσταση, σχετίζονται με τις πραγματικές ωριαίες δαπάνες του αερομεταφορέα. Οι δαπάνες αυτές περιλαμβάνουν τη μίσθωση του αεροσκάφους, τα καύσιμα, την συντήρηση, την αμοιβή του πληρώματος και το περιθώριο κέρδους. Οι εγγυημένες εκ των προτέρων τιμές μοιάζουν με κάθε άλλη κατ’ αποκοπή συμφωνία. Είναι ένα στοίχημα από την πλευρά του προμηθευτή ότι μπορεί να φέρει σε πέρας την εργασία εντός του ποσού της προσφοράς και πάλι να έχει κέρδος. Στο βαθμό που μπορεί να υποστηρίξει η αγορά, ένας συνετός αερομεταφορέας θα χρεώσει επιπλέον για να δώσει στον εαυτό του ένα περιθώριο. Ωστόσο, εάν διατίθεστε να μοιραστείτε το στοίχημα και να δεχτείτε τους όρους της τιμής μονάδας που θέτει, μπορεί να μοιραστείτε την εξοικονόμηση εάν το ταξίδι είναι ταχύτερο από το αναμενόμενο, ή να πληρώσετε παραπάνω εάν το ταξίδι διαρκέσει περισσότερο.

Διάγραμμα Αναγνώρισης Αποσκευών

gallery_large_clr

Πότε χρειάζεται να πληρώσω το τέλος επιβατών, και πόσο κοστίζει;

Οι επιβάτες που φτάνουν με πτήση αεροπορικής εταιρείας και έχουν ανταπόκριση για πτήση εσωτερικού, απαλλάσσονται από τα τέλη επιβατών.

Οι επιβάτες που αναχωρούν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» καλούνται να πληρώσουν τέλος 16€ για τις πτήσεις εσωτερικού και 24€ για τις διεθνείς πτήσεις.

Οι επιβάτες που αναχωρούν από όλα τα άλλα αεροδρόμια καλούνται να πληρώσουν τέλος 12€ τόσο για τις πτήσεις εσωτερικού όσο και για τις διεθνείς πτήσεις εντός Ε.Ε. Οι προορισμοί εκτός Ε.Ε. συνεπάγονται τέλος 22€.

Instant Pricing